Harlekijn ara

Ingrid over harlekijn ara Indy

Harlekijn ara Indy van Ingrid

Indy is een pop uit 2008.

Kleur: Een diep oranje/rode kleur op haar borst met een prachtig helderblauw met groene rug en vleugels. Zwarte wangstrepen en een crème zwarte snavel.

Ze is een zeer stabiele vogel wat betreft karakter, vriendelijk doch wel wat meer op zichzelf. Interactie heeft haar voorkeur voornamelijk op basis van haar intelligentie. Prachtig vind ze het om vocaal actief te zijn.
In de communicatie is zij zeer duidelijk, ze weet wat ze wil en hoe ze dit voor elkaar kan krijgen. Ze is wat andere ara soorten betreft een rustige vogel.

Qua karakter is zij zeer zacht met helaas wel een harde snavel haha, ze kan je dus per ongeluk pijn doen tijdens het spelen. Echter zal ze niet snel je bewust pijn doen, al lijkt het zo omdat ze je wel zal testen hoe je reageert. Ken je haar niet goed zal dit overkomen als wat onaardig. Veel mensen zijn dus ook geïntimideerd door haar grootte en haar directheid maar prik je daar doorheen heb je echt een vriendin voor het leven.

Vergeten van mensen die zij wel heeft weten te betoveren met haar mooie lieve ogen zal ze niet snel doen.

Indy is daarnaast ook een hele gevoelige vogel, als er hsp bestaat onder papegaaien zou ik zeggen dat ze dat heeft.
Ze voelt alles feilloos aan. Helaas plukt ze ook haar veren al een aantal jaren. Verder lijkt ze inmiddels stabiel maar ik betrap haar nog wel eens op het plukken.

Ik zou zeggen dat ze weinig weg heeft van het karakter van een blauwgele ara, in haar gedrag heeft ze meer weg van een groenvleugel ara.

Indy is een sociale ara welke graag soortgenoten om zich heen heeft om zich fijn te voelen, Indy is niet graag alleen thuis zonder gezelschap.

Ga terug naar Hybride ara’s voor meer informatie

Translate »
error: Content is protected !!