Oplichterspraktijken en hoe deze herkennen.

Tegenwoordig zijn de meesten van ons actief op sociale media, zoals Facebook, Instagram en Twitter. Deze platforms zitten vol met mensen die dezelfde interesses delen, waaronder liefhebbers van papegaaien. In deze groepen delen we vreugde en verdriet met elkaar. Helaas zijn er ook mensen die minder goede bedoelingen hebben en verschillende oplichtingspraktijken hanteren.

Vaak zie ik advertenties voorbij komen waarin papegaaien tegen zeer lage prijzen worden aangeboden. De foto’s lijken te mooi om waar te zijn, en soms zijn ze zelfs gestolen van andere accounts om mensen te misleiden. Deze papegaaien moeten vaak vanuit het buitenland worden verscheept en er wordt om een aanbetaling gevraagd. De advertenties zijn vaak slecht vertaald, wat voor mij al een reden zou zijn om argwaan te hebben. Helaas zien niet alle mensen deze rode vlaggen, en daarom is het belangrijk om hier voor te waarschuwen.

Hyacintara voor € 400
Foto’s gestolen van accounts die gebruikt worden voor oplichting

Het is verstandig om goed op te letten voordat je geld overmaakt. Het beste zou zijn om de vogel eerst in het echt te bekijken voordat je tot aankoop overgaat. Foto’s kunnen namelijk verouderd zijn of zelfs helemaal niet bij de advertentie passen. Let op taalfouten in de advertenties en onderzoek het account van de verkoper grondig. Zijn er opvallende zaken of klopt er iets niet? Je kunt zelfs de foto’s googelen of onderzoeken of de verkoper bekend staat als oplichter.

Kortom, het is de moeite waard om onderzoek te doen, want vaak is het inderdaad te mooi om waar te zijn.

 

 

Translate »
error: Content is protected !!