Oplichterspraktijken en hoe deze herkennen.

We zijn tegenwoordig bijna allemaal wel actief op social media… Facebook, Instagram, Twitter staan vol met leuke mensen die dingen met ons gemeen hebben. Groepen voor ons papegaaiengekken waar we lief en leed met elkaar delen, maar helaas zijn er ook een aantal mensen die het niet zo goed met ons voor hebben en verschillende manieren hebben om ons op te lichten.

Regelmatig zie ik advertenties voorbij komen van mensen die papegaaien te koop aanbieden tegen hele lage prijzen, met foto’s die net even te mooi zijn, of zelfs gestolen zijn van andere account om mensen op te lichten. Vaak moeten deze papegaaien dan verscheept worden vanuit het buitenland en word er om een aanbetaling gevraagd… Ook zijn de advertenties zodanig slecht vertaald waardoor ik het al niet zou vertrouwen maar helaas is het zo dat niet iedereen daar doorheen kijkt, en daar moet voor gewaarschuwd worden.

Hyacintara voor € 400 
Foto’s gestolen van accounts die gebruikt worden voor oplichting

Let goed op voor je geld overmaakt, in principe zou het in mijn ogen het mooiste zijn als je eerst een vogel in het echt kunt komen bekijken, zeker omdat een foto natuurlijk niet altijd recent hoeft te zijn en de vogel er bijvoorbeeld helemaal niet meer zo mooi uit ziet.. of dat de vogel er (in de meeste gevallen) helemaal niet is! Zorg dat je goed let op taalfouten in advertenties, bestudeer het account van de desbetreffende persoon, staan hier opvallende dingen in of klopt er iets niet? Google desnoods de foto’s of zoek uit of deze persoon bekend staat als oplichter.

Al met al best de moeite waard om uit te zoeken want vaak is het toch echt te mooi om waar te zijn…

 

 

Translate »
error: Content is protected !!