Vakantie

Op vakantie! Daar kijken we het hele jaar naar uit, toch? Maar wat doen we met de papegaai(en)? Kunnen ze naar familie of vrienden? Of zijn er mensen die komen oppassen? Kunnen de vogels mee of moeten ze naar een opvang voor papegaaien?

Dit zijn allemaal dingen die vooraf goed geregeld moeten worden.

Zijn er papieren nodig als ik ze meeneem naar mijn vakantieadres? Gezondheidsverklaring van de vogelarts voor sommige landen en zijn de CITES papieren op orde?

Mocht je ervoor kiezen de papegaai naar een papegaaienopvang te doen, lees je dan vooraf goed in. Zijn deze mensen wel te vertrouwen? Hoeveel papegaaien vangen ze op, zijn deze vogels getest en hoe worden deze opgevangen? Is het schoon en wordt er dagelijks tijd in mijn vogel gestoken en voldoende aandacht gegeven? Ga vooraf dan ook eerst kennis maken en vraag of je de ruimtes mag zien, zodat je een goede indruk hebt van waar je vogel terecht komt. Vraag ook even na op bijvoorbeeld forums of ze betrouwbaar zijn, zoek naar reviews. Maak dan een overweging of het voor jou goed voelt.

Hoe vervoer ik mijn vogels? Zoals beschreven in het stukje naar buiten zijn er verschillende opties om je vogel veilig in de auto te vervoeren. Neem ze nooit los mee in de auto een ongeluk zit in een klein hoekje en de risico’s zijn enorm groot en niet te overzien!

 

Translate »
error: Content is protected !!