Voorjaar gevaren

Natuurlijk is het ontzettend fijn dat de zon weer is gaan schijnen en het voorjaar weer is begonnen. Lente en zomer, we zijn allemaal blij dat de blaadjes weer aan de bomen groeien en de mooie fel gekleurde bloemetjes uit de grond komen.

Massaal doen we de ramen en deuren wijd open, lentekriebels en schoonmaak woede. Heerlijk die frisse lucht door je huis laten waaien.

Maar helaas, hier ligt het gevaar op de loer! In deze tijd van het jaar, tussen maart en september worden de meeste vogels vermist omdat ze per ongeluk konden wegvliegen.
Onze tip is dan ook, zorg voor goede stevige horren in het raam, check dubbel of de kooi van de papegaai echt dicht is terwijl de deuren en ramen open staan.

En denk vooral niet, mijn vogel vliegt niet weg want dat heeft hij nog nooit gedaan. Elke papegaai of vogel kan als deze niet (goed) is gekortwiekt, of niet ( goed en professioneel ) freeflight is getraind zeker wegvliegen.

De vogel schrikt, en daar gaat je geliefde huisdier, en dat wil natuurlijk niemand.

Wij wensen je een prachtig en veilig voorjaar!

2 antwoorden op “Voorjaar gevaren”

  1. Onze Sammy, een grijze roodstaart van 20 maanden is gisteren om 15.50 weggevlogen. Ze is ergens van geschokken, waardoor ze is gaan vliegen. Ik heb haar geknipt en ik heb aan beide vleugels de twee uiterste veren laten zitten. Ze zegt haar naam, Sammy, Sammy kusje, papa kusje, sssst mama slapen. Ze zegt Sammy koekoek. Enzv, enzv. Zo zie je maar ze praat veel. Sinds ze is gaan vliegen hebben we gezocht. Kunnen we haar niet vinden, je moet haar dan toch horen?????

    1. Wat vervelend voor jullie, is de papegaai aangemeld bij amivedi? En flyers opgehangen in de buurt? Je mag het ook delen op de groep “papegaaieninfo vermist en gevonden” op Facebook. Veel sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
error: Content is protected !!