Praten

Een van de redenen waarom mensen een papegaai zo leuk vinden: ze praten! Maar helaas is dit niet altijd zo vanzelfsprekend en blijkt de vogel na aankoop helemaal niks te zeggen zoals die leuke papegaai op dat filmpje op social media…

Een papegaai kan klanken nabootsen en heeft niet zoals wij mensen stembanden waarmee ze praten.  Er zijn natuurlijk soorten die heel goed zijn in het oppikken van die geluiden en woordjes die ze regelmatig horen en kunnen die dan soms tot vervelends toe laten horen.  Maar kan een papegaai bijvoorbeeld een stukje zingen of een bepaalde reactie geven op een wel heel toepasselijk moment is dat natuurlijk wel erg grappig. Het adopteren van een vogel die “goed praat” is dan eigenlijk het mooiste dan weet je zeker dat deze al wat heeft geleerd en dit ook echt kan.

Je zult merken dat vogels vaak juist die woorden aanleren die zij regelmatig horen, of zoals bijvoorbeeld een valkparkiet dat ene riedeltje wat je veel fluit of zingt. Al met al is het geen zekerheid dat elke papegaai of parkiet ook echt gaat praten en dit moet ook zeker geen reden zijn van aanschaf denk ik, denk goed na of een papegaai in je leven past en of dit ook zijn hele leven zo kan blijven.

Translate »
error: Content is protected !!