Een dag uit het leven van Isis. @beautyparrot

Als Isis hoort dat we wakker zijn begint hij al te fluiten, zo van … kom maar naar beneden ik ben er klaar voor.
En als we dan beneden komen en de deur gaat open begroet hij ons gelijk met een schattig ‘hi’ en daarna ‘goedemorgen vriend heb je lekker geslapen’!!
Mooier wakker worden dan dit is er niet.
Nu eerst 2 kusjes en dan ff alle opgespaarde poep van de nacht eruit persen, hahaha!
1 Tip, een mooi beige hoogpolig tapijt is niet slim als je een papegaai hebt.
Dan is het tijd om allemaal te eten en daarna begint t ‘ga je stofzuigen’, want hij weet dat als er om de kooi gestofzuigt is en de plaat onder in de kooi is verschoond het duurtje los gaat en hij eruit kan/mag komen.
Hij klimt in zijn deur en met z’n snavel duwt hij aan de zijkant zo z’n deurtje open.
Dan is altijd het eerste wat hij doet, naar de achterkant van zijn kooi lopen en proberen de kachel aan te zetten.
Dat lukt heel soms, als we misselijk worden van de hitte dan weten we het al, de kooi stond toch te dicht bij de thermostaat.
Dan is het tijd om door het huis te gaan struinen, zijn lievelings plek is een hoekje in de keuken en daar knauwt tie lekker aan een plintje.
Okay, de keuken is dus verboden terrein, maar ja dat plintje in dat ene hoekje is natuurlijk nog leuker als het niet mag.
Maar als Mama eraan komt en ik roep zijn naam dan is het de onschuld zelve, en loopt hij parmantig de keuken weer uit.
Dan is hij voorlopig aan het spelen in zijn doos vol met rotzooi om te slopen, oa. wc rolletjes, handdoek, een kussen en stukken touw en karton, zijn roze emmertje waar die graag helemaal in kruipt en dan af en toe komt zijn kopje boven de doos uit om te kijken of je er nog bent.
Als de doos niet meer interessant genoeg is gaat hij of in de kast zitten, de deur doet hij ook zelf open en dan gaat hij op de krat bier zitten of ernaast als een zielig schattig vogeltje kan hij daar zo maar een uur zitten, ja zitten, echt hij beweegt niet hij zit daar heerlijk in t donker in de kast.
Na verloop van tijd komt tie uit de kast en gaat hij richting de voordeur waar hij verder gaat met t slopen van de voordeurmat, sleept zijn paraplu door de hal en als hij het zat is, dan gaat tie ‘boeven’… dingen doen die niet mogen.
Dan weten wij dat het tijd wordt dat hij lekker in zijn kooi gaat, dan doet hij even een dutje en gaat daarna verder met spelen in de kooi of hij blijft lekker op zijn gemakkie zitten en gaat dan zitten kletsen met ons of mooi zitten zingen.
En dan optijd de gordijnen dicht om te gaan slapen, als hij het zat is laat hij dat weten door ons weltrusten te wensen…. ‘zo ga je slapen, weltrusten’ zegt tie dan.
Dat betekend dat de dag om is.
Groeten Henny en Isis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
error: Content is protected !!