Vermist & Gevonden

Wat te doen bij vermissing:

Meld de vermissing zo snel mogelijk bij instanties, denk aan dierenarts, dierenasiel, dierenambulance e.d.

Geef een zo duidelijk mogelijke omschrijving van de vogel, liefst met foto. Online zijn er meerdere opties om de vermissing aan te melden zoals bijvoorbeeld Amivedi en ook op Facebook zijn er meerdere groepen voor vermiste dieren, vogelgroepen en regionale groepen

Houd buurtgenoten op de hoogte van de vermissing door middel van het verspreiden van flyers. Deze zijn eventueel uit te printen op de site van Amivedi. Plak deze in de buurt op lantaarnpalen of andere plekken goed zichtbaar op. 

Blijf overdag zoeken in de buurt. Vaak gaat de vogel niet ver. Zet een kooi buiten met daarin voer en water. Een soortgenoot buiten zetten (onder toezicht uiteraard) zodat de vermiste vogel de geluiden kan horen en zo de weg terug kan vinden.

Wat te doen bij het vinden van een vogel:

Mocht u een vermiste vogel vinden kun je onderstaande sites ook bezoeken en de melding doorgeven: Kijk of er een melding is gemaakt van een vermissing en geef dit door.  Zo kunnen de eigenaren weer op de hoogte gesteld worden van de plek en daar gaan zoeken. Maak foto’s of filmpjes van de vogel op het moment dat je hem aantreft.

Indien de papegaai op een niet te bereiken plek zit, meld de zichtmelding en blijf bij de plek waar de papegaai zich bevind totdat de eigenaar aanwezig is. Deze zou dan wellicht de papegaai kunnen lokken of indien nodig met behulp van de plaatselijke brandweer deze uit de boom kunnen krijgen. Vaak helpt het de vogel nat te spuiten zodat deze niet meer kan vliegen en zo weer kan ontsnappen.

Als je een vogel vind die je zelf kunt vangen, geef de vogel een veilig plekje waar hij rustig kan bijkomen en wat kan eten en drinken en meld daarna de vogel aan bij Amivedi.

Amivedi
http://www.amivedi.nl

Papegaaieninfo: vermist en gevonden https://www.facebook.com/groups/984699835298718/?ref=share

Gemiste, vermiste of gevonden papegaaien
https://www.facebook.com/groups/1028113697385425/

Papegaaien, vermist of gevonden
https://www.facebook.com/groups/585110238287811/

Translate »
error: Content is protected !!