In memoriam

Diane Engel van Wilgen is op 22 september 2021 onverwacht op 38-jarige leeftijd overleden. Zij was de initiatiefneemster/oprichtster van papegaaieninfo.nl.

Samen met haar vriendin Ingrid, die haar hielp bij het bouwen van de website en alle ontwerpklusjes op zich nam, en af en toe wat ideeën opperde, startte ze met vol enthousiasme deze website. In september 2019 ging de website dan ook online.

Maar eerlijk is eerlijk, de website was echt Diane’s kindje. Ze schreef de teksten op de website zelf (behalve de blogs), bekostigde de website en zat vol met ideeën. Ze hielp via e-mail en Facebook onzekere eigenaren die haar om advies vroegen.

Diane was gediplomeerd gedragsadviseur voor papegaaien sinds november 2020, en zo hoopte ze met haar kennis nog meer eigenaren en hun vogels te kunnen helpen. Ze gaf mensen gratis advies en verwees indien nodig mensen door naar de juiste papegaaiengedragsdeskundige.

Binnen een jaar hadden ze dit voor elkaar gekregen, dagelijks bezochten gemiddeld 90 unieke bezoekers per dag de website. (Inmiddels is dit opgelopen naar gemiddeld 180 unieke bezoekers per dag.)

Het mag niet vergeten worden dat zij dit begon om vogels te helpen door gratis informatie te verstrekken over papegaaien voor beginnende en nog onervaren eigenaren. Maar ook om meer ervaren eigenaren en toekomstige eigenaren te voorzien van verhalen en ervaringen van andere eigenaren.

Diane met Tico in 2008

Diane en Ingrid waren van mening dat je altijd kunt blijven leren van andere mensen en hun ervaringen. Het welzijn van dieren stond bij haar op nummer 1.

Iemand zei een paar dagen na haar overlijden: “Ze is vast daarboven een opvang aan het oprichten voor vogel engeltjes.”

En heel eerlijk, het zou zomaar eens waarheid kunnen zijn.

Rust zacht, lieve Engel.
We missen je 🌸❤️

Ingrid & Diane samen op zoek naar Tyko juli 2020

 

Translate »
error: Content is protected !!