Oververhitting

Nu de zomer weer is aangebroken en de temperaturen stijgen, is het heerlijk om buiten te zijn met onze papegaaien. Echter, er zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden tijdens deze warme dagen om te voorkomen dat ze oververhit raken.

Papegaaien kunnen niet zweten zoals wij mensen dat doen. In plaats daarvan reguleren ze hun lichaamstemperatuur door hun veren open te zetten, hun snavel iets open te zetten en hun veren wat van hun lichaam af te houden. Als je merkt dat je papegaai deze tekenen vertoont, betekent dit eigenlijk al dat het te warm voor ze is en is het belangrijk om ze snel af te koelen.

Foto Koko:
Totaalfotografie

Maar hoe kun je je papegaai het beste afkoelen? Maak hun pootjes nat met lauwwarm water of maak de zitstok vochtig. Zorg er echter voor dat je de papegaai zelf niet door en door nat maakt. Een beetje nevel met lauwwarm water is vaak al voldoende.

Extreme mistmaker Back Zoo Nature

Plaats je papegaai nooit in de volle zon, maar zorg voor voldoende schaduw. Een luchtstroom kan helpen, dus gebruik bijvoorbeeld een ventilator of airconditioning. Zorg ervoor dat er meerdere waterbronnen beschikbaar zijn met vers, koel water en vervang dit regelmatig. Geef ze ook wat (zelf bevroren) fruit voor extra hydratatie tussendoor.

En zoals de flyer hierboven al zegt: Gebruik altijd je gezond verstand! Als het te warm is, houd je papegaaien dan binnen tijdens de warmste uren van de dag en laat ze pas buiten wanneer het afkoelt. Oververhitting is een serieuze aangelegenheid en het is beter om het te voorkomen dan te genezen.

Translate »
error: Content is protected !!