Oververhitting

De zomer is weer begonnen, de temperatuur stijgt en de warmte slaat weer toe….

Nu is het natuurlijk heerlijk om buiten te zijn met onze papegaaien maar er zijn een aantal punten die heel belangrijk zijn te weten in deze warme dagen om te voorkomen dat ze oververhit raken. Papegaaien kunnen niet (zoals wij mensen) afkoelen door middel van zweten, maar door de veren open te zetten en zo hun warmte te reguleren…. de snavel staat wat open en de veren staan wat van het lichaam af.  Het is dan eigenlijk al te warm voor ze en is het zaak ze zo snel mogelijk wat af te koelen, maar hoe doen we dit nou het beste?

Foto Koko:
Totaalfotografie

Maak de voetjes/ pootjes nat met lauwwarm water, de zitstok nat maken is ook prima maar maak de papegaai zelf nooit door en door nat. Een beetje misten met lauwwarm water is al voldoende.

Extreme mistmaker Back Zoo Nature
o.a. verkrijgbaar bij: Gaaienfrutsels.nl

Zet sowieso nooit je papegaai in de volle zon, maar in de schaduw en zorg voor een luchtstroom door middel van een waaier of airco. Zorg voor meerdere waterbronnen waar vers fris water in zit. Vervang dit ook regelmatig. Geef wat (zelf bevroren) fruit voor wat extra hydratatie tussendoor.

En zoals de flyer hierboven al zegt: gebruik je gezond verstand! Is het te warm? Hou ze binnen tijdens de warmste uren van de dag en laat ze pas buiten als het afkoelt buiten. Oververhitting is een serieuze zaak en kan beter worden voorkomen dan genezen.

Translate »
error: Content is protected !!